Finns också att nå:

Kontakta mig gärna här, eller via:
Tidigare månader:
Ämnesområden
open

Tjuvar och banditer

Home / Tjuvar och banditer

Idag hade jag min första negativa upplevelse på Island. Jag kom tillbaka från ett möte till mitt hotellrum och fann mina saker utslängda runt om i rummet och min första tanke var. -”Vad har städerskan gjort!” Sekunden senare insåg jag vad som hade hänt när jag såg vädringsfönstret uppbrutet.

Sagt och gjort, polisen tillkallades och medan jag väntade på deras ankomst så gjorde jag en inventering av vad som var borta.

 • Mina nya hikingskor
 • Mp3-spelaren
 • En flaska ”lukta gott”
 • Den enda kostym jag tagit med mig på denna resa.
 • 60-70 Euro

Inga oersättliga saker och tacksamt nog hade de lämnat det kreditkort som fanns kvar på rummet, passet och massor med andra saker av värde. Både jag och polisen var av samma åsikt att den som tog sig in var i behov av snabba pengar och bara tog sådant de trodde skulle gå att sälja

Det var däremot en väldigt trevlig upplevelse att träffa Isländsk polis, trevliga, alerta och lyssnade noga och ställde vettiga frågor. Det som slog mig med mest häpnad var att ”CSI” (eller vad de kan kallas på Isländska) kallades in och gjorde en undersökning för fingeravtryck, fotograferade fotavtryck med mera.

Jag lär aldrig återse mina saker, men jag hoppas det mesta täcks av försäkringen. Det positiva i detta är att vi hinner montera in ett galler som omöjliggör denna ingång till rummen på bottenvåningen innan betalande gäster flyttar in bredvid mig. Dessa rum har inte tagits i bruk ännu, med undantag för det som jag bor i.

Island är generellt ett land med rätt låg brottslighet även om den tyvärr har ökat i takt med invandringen på senare år. Däremot så var det en spännande dag för poliserna som besökte mig. När de var inne på mitt rum fick det ett larm om en turist som rånades på samma gata som hotellet ligger, bara 80-100 meter bort. Tyvärr hann de, trots att de var så nära, inte fram i tid och förövaren kom undan. Tillsvidare i alla fall…

Blog Widget by LinkWithin
Share this post: Share this post with the world.
 • TimesURL
 • Gatorpeeps
 • Muti
 • Twitter
 • Posterous
 • Facebook
 • laaik.it