Finns också att nå:

Kontakta mig gärna här, eller via:
Tidigare månader:
Ämnesområden
open

Är du en av oss?

Home / Är du en av oss?

En av Sveriges 160 000 människor som arbetar inom turist industrin? Turism- & besöksnäringen börjar bli en bransch att ta på allvar nu, under 2007 omsatte vår bransch över 236 miljarder kronor. Inte nog med att detta är en hel del pengar, de 160 000 sysselsatta är fler än vad som jobbar på Volvo AB, Volvo PV, Ericsson, Scania, Skanska, Saabkoncernen, TeliaSonera, Sandvik, AstraZeneca, ABB och SCA tillsammans. [Siffror från Nutek/SCB]. Antalet nya jobb motsvarar 8% och det är hela 12 000 arbetstillfällen.

Ett dilemma som börjar bli väldigt synligt på sina ställen är att när behovet är så stort efter arbetskraft så är fler och fler individer rekryterade till vår bransch utan att ha faktiskt erfarenhet eller ens en profil som passar. Detta innebär således att vi som jobbar inom turism, hotell, rederier, restauranger etc. måste agera ambassadörer för höja statusen på våra yrken vilket i sin tur leder till nyfikenhet och vilja att fortbilda sig inom branschen. Nu, till skillnad för 15 år sedan finns det riktigt bra skolor att söka till även här hemma i Sverige. Man behöver inte längre ”plugga i Schweiz”.

Är du nyfiken på branschen så är du självfallet välkommen att höra av dig med frågor och funderingar.

Blog Widget by LinkWithin
Share this post: Share this post with the world.
  • TimesURL
  • Gatorpeeps
  • Muti
  • Twitter
  • Posterous
  • Facebook
  • laaik.it